Logopedie Specialist Heerenveen

Specialist in volwassen logopedie

Nieuws 


Behandeling meertalige kinderen

Vanaf 2019 zijn bij de Logopedie Specialist Heerenveen ook behandelingen mogelijk voor meertalige kinderen (Nederlands/Fries en Duits) met een achterstand of afwijking in de taalontwikkeling. 


Klanttevredenheidsenquête

 Omdat sommige zorgverzekeraars het meten van de klanttevredenheid vanaf 2019 verplicht stellen, worden cliënten nu na beëindiging van het behandeltraject gevraagd, om een klanttevredenheidsenquête in te vullen.


AfasieNet

Sinds begin van het jaar is Lena deelnemer van het landelijke netwerk voor mensen met afasie en naasten. AfasieNet brengt wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring bij elkaar, om de afasiezorg te optimaliseren. Mensen met afasie kunnen op www.afasienet.com onder andere contact met lotgenoten zoeken en ook bestaat de mogelijkheid om taaloefeningen te downloaden.


Op 7 oktober is het de Dag van de Afasie

Deze dag is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor mensen met afasie. Afasie betekent dat iemand niet meer kan zeggen wat hij of zij wil en soms helemaal niet kan spreken. Afasie geeft daarnaast vaak problemen met begrijpen, lezen en schrijven. 

Wat kunt u doen voor iemand met afasie? 

  • Neem de tijd voor een rustig gesprek, spreek in korte zinnen.
  • Vraag één ding tegelijk, schrijf de belangrijkste woorden of korte zinnen op.
  • Controleer of je begrepen wordt.
  • Maar bovenal: geef de communicatie niet op, want communiceren is voor iedereen belangrijk!

Bron: https://www.afasienet.com/nieuws/7-oktober-dag-afasie/ 


Cursus dysfagie

Om mensen met slikproblemen nog beter te kunnen helpen heeft Lena Kiecksee onlangs een gerenommeerde cursus bij Hanneke Kalf gevolgd, de coryfee op het gebied van dysfagie.


Register afasie

Lena Kiecksee is sinds 30-05-2018 geregistreerd als afasietherapeut. Hierdoor zijn nu ook afasiebehandelingen van 60 minuten in plaats van 30 minuten mogelijk.


Praktijkopening

De deuren van Logopedie Specialist Heerenveen zijn geopend! Binnenkort zal tevens een officiële opening plaatsvinden. De datum wordt nog bekend gemaakt.