Logopedie Specialist Heerenveen

Specialist in volwassen logopedie

Nieuws 

Verhuisbericht

De logopediepraktijk gaat verhuizen! Vanaf 16 december vindt u de praktijkruimte in de buurt van de Thialf aan de Zilverweg 6, 8445 PE te Heerenveen. De behandelruimte is toegankelijk voor mindervaliden. Voor de deur is voldoende parkeergelegenheid. Tevens is de locatie te bereiken met het openbaar vervoer. 

Week van de Afasie

Vanaf 25 september 2020 staat de website van de Week van de Afasie weer online: https://www.afasienet.com/weekvandeafasie
De Week van de Afasie vindt elk jaar plaats om aandacht voor afasie te vragen. Dit jaar gaat de Week van de Afasie plaatsvinden van 10 t/m 17 oktober.

week van de afasie
week van de afasie

 


Verkoop-bord

Sinds vandaag staat een `te koop´ bord in de tuin van de K. R. Poststraat 50. De verkoop van het huis betekend niet, dat de logopediepraktijk sluit. Als het huis is verkocht, zal de logopediepraktijk zich vestigen op een andere locatie in Heerenveen. 

 


Cursus Elastisch Therapeutisch Tapen

Op 28 en 29 februari heeft Lena een cursus gevolgd over de logopedische toepassingsmogelijkheden van elastisch tape, zoals u dat misschien kent vanuit de fysiotherapie. Een handige aanvulling op de logopedische behandeling voor diverse leeftijden en bij verschillende klachten.

taping
tapingBehandeling meertalige kinderen

Vanaf 2019 zijn bij de Logopedie Specialist Heerenveen ook behandelingen mogelijk voor meertalige kinderen (Nederlands/Fries en Duits) met een achterstand of afwijking in de taalontwikkeling. 


Klanttevredenheidsenquête

Omdat sommige zorgverzekeraars het meten van de klanttevredenheid vanaf 2019 verplicht stellen, worden cliënten nu na beëindiging van het behandeltraject gevraagd, om een klanttevredenheidsenquête in te vullen.


AfasieNet

Sinds begin van het jaar is Lena deelnemer van het landelijke netwerk voor mensen met afasie en naasten. AfasieNet brengt wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring bij elkaar, om de afasiezorg te optimaliseren. Mensen met afasie kunnen op www.afasienet.com onder andere contact met lotgenoten zoeken en ook bestaat de mogelijkheid om taaloefeningen te downloaden.


Op 7 oktober 2019 is het de Dag van de Afasie

Deze dag is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor mensen met afasie. Afasie betekent dat iemand niet meer kan zeggen wat hij of zij wil en soms helemaal niet kan spreken. Afasie geeft daarnaast vaak problemen met begrijpen, lezen en schrijven. 

Wat kunt u doen voor iemand met afasie? 

  • Neem de tijd voor een rustig gesprek, spreek in korte zinnen.
  • Vraag één ding tegelijk, schrijf de belangrijkste woorden of korte zinnen op.
  • Controleer of je begrepen wordt.
  • Maar bovenal: geef de communicatie niet op, want communiceren is voor iedereen belangrijk!

Bron: https://www.afasienet.com/nieuws/7-oktober-dag-afasie/ 


Logopedie Specialist Heerenveen in de krant

In de uitgave van mei 2019 van de GrootHeerenveen is een artikel verschenen over de praktijk en waarom Lena Kiecksee zo veel voldoening haalt uit haar werk als logopediste: https://issuu.com/yingmedia/docs/gh05-mei2019_lowres/39

krant
krant
Cursus dysfagie

Om mensen met slikproblemen nog beter te kunnen helpen heeft Lena Kiecksee onlangs een gerenommeerde cursus bij Hanneke Kalf gevolgd, de coryfee op het gebied van dysfagie.


Register afasie

Lena Kiecksee is sinds 30-05-2018 geregistreerd als afasietherapeut. Hierdoor zijn nu ook afasiebehandelingen van 60 minuten in plaats van 30 minuten mogelijk.


Praktijkopening

De deuren van Logopedie Specialist Heerenveen zijn geopend! Binnenkort zal tevens een officiële opening plaatsvinden. De datum wordt nog bekend gemaakt.